Eenvoudige en duidelijke structuur in releases

6 augustus / Software updates

Beonder Forms brengt een nieuwe update uit. Door een aantal aanpassingen en nieuwe functies is het eenvoudiger geworden om releases aan te maken en te testen. Een beheerder selecteert nu de template, bijlage en het rekenblad in de conceptfase. Daarnaast is er de mogelijkheid om de release te bekijken via de nieuwe previewfunctie. Hieronder volgt een overzicht met de belangrijkste veranderingen:

Publicatiedatum release

Na het aanmaken van een release legt het systeem een nieuwe publicatiedatum (voorheen ingangsdatum) vast. Alle wijzigingen die tot die datum in de vragenlijst, het rekenblad of de template zijn doorgevoerd worden dan meegenomen in de release. Alle wijzigingen die na de publicatiedatum zijn doorgevoerd zijn niet meer zichtbaar in de release. Beheerders hebben wel de mogelijkheid om een bestaande release te synchroniseren met de actuele vragenlijst. Deze stap wordt uitgevoerd door de publicatiedatum te vernieuwen (hotfix). Een hotfix kan alleen uitgevoerd worden wanneer een kleine aanpassing is gedaan (bijvoorbeeld een taalfout). Zijn er nieuwe vragen en formulieren toegevoegd in de vragenlijst? Maak dan een nieuwe release aan.

Wijzigen alleen mogelijk tijdens de conceptfase

Beheerders kunnen in de conceptfase onderdelen wijzigen. Zodra de release overgaat in de testfase is het doorvoeren van wijzigingen niet meer mogelijk.

Nieuw: previewfunctie

In de conceptfase kunnen alle onderdelen getest worden via de previewfunctie. Het voordeel hiervan is dat je geen testopdracht hoeft in te plannen en gelijk de vragensets en template kunt bekijken.

Testopdrachten aanmaken

Na het controleren van alle onderdelen via de previewfunctie plant een beheerder een testopdracht in voor één of meerdere helpdeskmedewerkers. De status van een testopdracht kan gemonitord worden vanuit de gebruikelijke overzichten, maar is ook direct zichtbaar in het release-overzicht.

Debugging tijdens de conceptfase

Tijdens het invullen van een testopdracht toont het systeem de scores bij alle antwoorden. Hierdoor is het een stuk eenvoudiger om waarden te controleren en bugs op te sporen.

Meer informatie

Wil je graag een uitgebreid stappenplan bekijken voor het aanmaken van nieuwe releases? Lees dan het artikel release in ons helpcentrum.

Meer blog berichten