Is de installatie van zonnepanelen goed uitgevoerd?

12 april / Nieuws

De installatie van zonnepanelen is een belangrijke investering voor veel huiseigenaren en bedrijven. Een goed geïnstalleerd systeem kan niet alleen helpen om de energierekening te verlagen, maar ook om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Echter, er zijn enkele risico’s verbonden aan de installatie van zonnepanelen. Om deze risico’s te minimaliseren en de efficiëntie van de zonnepanelen te garanderen, is het belangrijk om regelmatig audits en assessments uit te voeren op de installatie.

Veiligheid waarborgen en opbrengst in kaart brengen

Het aanbod van installateurs voor zonnepanelen is groot en de kwaliteit waarmee de installatie gedaan wordt loopt ver uiteen. Het is van cruciaal belang om de veiligheid te waarborgen. Een onjuiste installatie kan leiden tot brandgevaar, schade aan het dak of de panelen, of zelfs elektrocutie. Het is ook belangrijk om te controleren of de installatie goed werkt en de verwachte energieopbrengst levert. Door regelmatig audits uit te voeren, kunnen problemen snel worden opgespoord en opgelost, waardoor de veiligheid en efficiëntie verbeterd.

Controle op de installatie van zonnepanelen

Met de standaard vragenlijst in Beonder Forms check je of de installatie voldoet aan de geldende veiligheidsvoorschriften en normen. Daarnaast controleer je of de panelen correct zijn geplaatst, aangesloten en bevestigd aan het dak. Vul eenvoudige vragen in over technische details zoals de bekabeling en omvormers om na te gaan of deze juist zijn geïnstalleerd en om na te gaan of er bijvoorbeeld voldoende ventilatie is voor de omvormers. Wil je ook meer weten over de verwachte energieopbrengst? Dan zet je dit onderdeel aan en vul je het in. Door regelmatig audits uit te voeren op deze onderdelen, kun je problemen snel opsporen en oplossen, waardoor de veiligheid en efficiëntie van de zonnepanelen worden gegarandeerd.

Checklists voor particulieren en organisaties

Iedereen zou met deze vragenlijst kunnen controleren of de installatie van zonnepanelen goed is uitgevoerd. Er zijn verschillende onderdelen ingedeeld over categorieën die je moet controleren. Is de vragenlijst te ingewikkeld? Vereenvoudig de inhoud, deze vragenlijsten pas je eenvoudig zelf aan. Te weinig diepgang? Voeg eenvoudig vragen toe! Met Beonder Forms kun je deze formulieren volledig zelf inrichten. Werk je in een team dan kies je de locatie(s) waar een controleur naartoe gaat. Of deel vragenlijsten via een link of QR-code om de checklist beschikbaar te maken voor iedereen. De verschillende stappen zijn volledig geïntegreerd in één systeem met inplan modules en bijbehorende overzichten voor de status van ingevulde vragenlijsten, statistieken en resultaten.

Workflow voor het verbeteren van zonnepaneel-installaties

Beonder Forms is de ideale tool om dergelijke audits en assessments uit te voeren. Het proces wordt eenvoudiger en consistenter. Het biedt voor organisaties een gestroomlijnde workflow en voor particulieren eenvoudige checklists. Door optimalisatie en verbeterde aansturing maak je het totaalproces efficiënt, waardoor je minder tijd hoeft te besteden aan administratieve taken en meer tijd kunt besteden aan het verbeteren van de installatie van zonnepanelen. Je klanten, afspraken en controles organiseer je via het geïntegreerde CRM, takenlijsten, (her)inspecties en nog veel meer features.

Meer blog berichten