Rapporteren in de cloud

23 januari / Tips & tricks

Grote organisaties hebben informatie vaak opgeslagen in verschillende documenten verspreid over een aantal systemen. Hierdoor raken medewerkers snel het overzicht kwijt en is er vaak te weinig interactie tussen de lagen binnen het bedrijf. De focus van onze cloudsoftware ligt daarom op het efficiënt vastleggen en delen van informatie. In dit artikel vertellen we hoe het slim omgaan met informatie kan leiden tot een hogere kwaliteit. 

Centraal informatie opslaan

Door gebruik te maken van een centraal systeem kun je alle documenten en data op één plek opslaan en eenvoudig rapportages genereren. Bovendien stel je je medewerkers hiermee in staat om snel informatie op te halen en te delen vanaf iedere locatie. 

Realtime data

Door processen digitaal te monitoren krijg je inzicht in realtime data. Hierdoor ontstaat een risicomanagementsysteem waarin je eenvoudig risico’s kunt beheersen en kansen benut.

Effectief kwaliteitssysteem

Managementteams stellen jaarlijks doelstellingen vast om de concurrentie voor te kunnen blijven. Aan de hand van kritieke prestatie indicatoren (KPI’s) zijn ze in staat om te toetsen of deze doelstellingen zijn behaald en/of bijgesteld moeten worden. Een goede aanpak hierin vraagt om een kwaliteitssysteem waarin standaarden, procesbeschrijvingen en verbeterpunten zijn opgenomen.

Eenvoudiger informatie uitwisselen

De digitalisering van processen en data heef zowel intern als extern grote voordelen. Derden zoals investeerders en accountants hebben er namelijk veel baat bij dat je jouw processen digitaliseert, omdat ze op deze manier sneller inzicht krijgen in relevante data.

Betere workflow

Dankzij een digitaal kwaliteitssysteem kun je eenvoudig beheersmaatregelen vastleggen. Op deze manier ligt er snel een helder verbeterplan klaar en voer je via een vaste workflow gericht verbeteringen door. Een veel gebruikte methode om verbetering continu onder de aandacht te brengen is de PDCA-cyclus

Kosten besparen

Door meer in te zetten op slimme software, tablets en desktops verbruikt jouw organisatie minder papier. Hierdoor blijven veel onnodige kosten bespaard. Bovendien laat je hiermee zien dat je actief bijdraagt aan een duurzame toekomst. In het artikel Papierloos werken: alle voordelen op een rijtje noemen we de belangrijkste voordelen van papierloos werken.

Meer inspiratie?

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuws, tips & tricks en ontwikkelingen binnen onze organisatie? Volg ons dan op FacebookLinkedIn en Twitter.

Meer blog berichten