Offline gebruik van Beonder Forms: Geen Wifi? Geen probleem!

7 maart / Product features

Offline inspectie tablet


Eén van de belangrijkste focuspunten van onze software is dat je op iedere plek snel en efficiënt moet kunnen werken, ook als er een beperkte of helemaal geen toegang is tot het internet. Om ervoor te zorgen dat onze klanten op iedere plek productief kunnen zijn, hebben we onze rapportagetool Beonder Forms daarom zo ingericht dat alle wijzigingen tijdens offline gebruik opgeslagen worden in de lokale opslag van je browser. Benieuwd hoe het precies werkt? In dit artikel leggen we uit hoe je offline gebruikt kunt maken van onze software.

Werken naar een efficiënte methode

De missie van Beonder is om werk zo gemakkelijk, efficiënt en leuk mogelijk te maken. Veel van onze klanten gebruiken onze software op verschillende locaties, waardoor een goede internetverbinding niet altijd gegarandeerd is. Om het gebruiksgemak van onze tool zo hoog mogelijk te maken hebben we ons daarom ten doel gesteld dat het invullen van een formulier offline net zo goed moet werken als online. Het resultaat? Je kunt een assessment volledig offline invullen en afronden, waardoor je veel meer bewegingsvrijheid hebt. Daarnaast hoef je je nooit meer zorgen te maken over een slechte internetverbinding of het mogelijk kwijtraken van gegevens.

Hoe werkt het precies?

Webapplicaties kunnen sinds een aantal jaren lokaal gegevens opslaan in de browser. Met behulp van de cache blijven internetbestanden bijvoorbeeld tijdelijk bewaard, zodat je verschillende websites sneller kunt openen. Daarnaast kunnen browsers met de local storage ook andere gegevens opslaan. We passen dezelfde technieken ook toe binnen Beonder Forms voor het offline invullen van assessments. Nadat je een assessment hebt geopend kun je in principe je internetverbinding uitschakelen en de vragensets invullen. Alle wijzigingen die je aanbrengt worden automatisch opgeslagen in de browser. Heb je weer verbinding met internet? Dan worden alle gegevens weer gesynchroniseerd en opgeslagen binnen het systeem.

Beonder Forms

Beonder Forms wordt veel gebruik voor risico-inspecties, assessments en audits. Hierdoor verminder je het gebruik van papier en kun je eenvoudig data centraal monitoren. De tool is volledig naar eigen wens in te richten, waardoor deze inzetbaar is in vrijwel iedere branche. Lees meer over Beonder Forms op onze website.

Meer inspiratie?

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuws, tips & tricks en ontwikkelingen binnen onze organisatie? Volg ons dan op Facebook, LinkedIn en Twitter.

Meer blog berichten