Succesverhaal

Hoe Brandrisicoscan professionals helpt om snel en efficiënt brandrisico’s te inventariseren

Brandrisicoscan is dé tool voor risk engineers, intermediairs en bedrijven om op locatie brandrisico’s vast te leggen en te rapporteren. Met de tool kunnen ze eenvoudig inzicht geven in de resultaten en uniforme rapportages genereren. 

Profiel Brandrisicoscan

  • Een slimme tool voor het identificeren, beoordelen en beheersen van brandrisico’s
  • Ontstaan vanuit de verzekeringsmarkt
  • Richt zich op bedrijfscontinuïteit

Doel

  • Professionals ondersteunen bij het snel, efficiënt en objectief in kaart brengen van brandrisico’s
  • Betrouwbare brandrisicorapportages generen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen

Aanpak

  • Uniform rapporteren via een standaard vraagstructuur
  • Automatische rapportages genereren

Resultaat

  • Beter inzicht in actuele brandrisico’s  
  • Betrouwbare resultaten
  • Tijdsbesparing

Naast de lancering van de rapportagetool Beonder Forms in 2016 heeft Herman Klein Velderman – managing director bij Beonder – onlangs Brandrisicoscan als een kant-en-klaar product in de markt gezet. De tool is volledig gebouwd met Beonder Forms en speelt in op de behoeften van een specifieke niche. Herman geeft aan dat veel professionals behoefte hebben aan de tool: “In de praktijk zie ik dat veel inspecteurs en risk engineers tijdens brandinspecties gegevens nog vastleggen op papier. Na het uitvoeren van de inspectie vullen ze het rapport en de risicobeoordeling handmatig in, wat veel tijd in beslag neemt. Daarom heb ik met behulp van Beonder Forms Brandrisicoscan ontwikkeld. Professionals kunnen hierdoor eenvoudig een inspectie uitvoeren en op locatie de rapportage downloaden.” Brandrisicoscan biedt voor Herman een uitgelezen kans om zijn kennis over brandveiligheid en risico’s-inventarisaties te combineren.

“Met Brandrisicoscan kunnen professionals eenvoudig inspecties uitvoeren en op locatie de rapportage downloaden” – Herman Klein Velderman, managing director bij Beonder

Use case- Brandrisicoscan

Praktijkervaring gebruiken om de software continu te verbeteren

Door Hermans achtergrond in de verzekeringsbranche heeft hij veel expertise op het gebied van brandveiligheid en schadepreventie. Herman volgt cursussen, voert inspecties uit en heeft regelmatig contact met schade-experts, waardoor hij altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van brandveiligheid: “Dankzij de ervaring die ik opdoe als schadedeskundige kan ik Brandrisicoscan continu actualiseren. In de praktijk zien we bijvoorbeeld dat het gebruik van lithium-ion batterijen toeneemt, waardoor een verhoogd brandrisico kan ontstaan. Ook andere factoren zoals klimaatverandering of de toename van zonnepanelen zijn belangrijke ontwikkelingen die kunnen leiden tot verhoogde brandrisico’s.”

Professionals genereren met Brandrisicoscan altijd complete en betrouwbare risico-analyses. Een verzekeringsmakelaar kan hierdoor bijvoorbeeld beter bemiddelen tussen verzekeraar en bedrijf, omdat alle operationele risico’s in kaart zijn gebracht. Herman geeft aan dat de checklist ook door bedrijven zelf ingevuld kan worden: “Bedrijven willen te allen tijde de veiligheid van medewerkers en bezoekers in het pand kunnen waarborgen. Een volledige inzage van alle risico’s is dan van essentieel belang.”  

Altijd een actuele en betrouwbare scan

Brandrisicoscan is altijd volledig up-to-date. Nieuwe ontwikkelingen en wijzigingen in bijvoorbeeld wet- en regelgeving worden gelijk opgenomen in de scan. Hierdoor ben je als gebruiker verzekerd van een actuele en betrouwbare analyse. Bovendien kun je met het systeem je volledige workflow managen. “Je plant met Brandrisicoscan een inspectie in, voert op locatie de scan uit, download de rapportage en bepaalt snel de opvolging van alle actiepunten. Dit zorgt voor een tijdsbesparing van twee tot zes uur per rapportage”, aldus Herman. 

Kennis delen

Naast het verbeteren van inspecties hoopt Herman dat inspecteurs en risk engineers met Brandrisicoscan hun kennis in de toekomst beter kunnen delen. Doordat meerdere professionals de tool gebruiken, ontstaat er een steeds uitgebreidere database waarin vraagstructuren en adviesteksten zijn vastgelegd.

Meer blog berichten