Nieuwe verbeteringen in de bèta van Beonder Forms

18 september / Software updates

We hebben een nieuwe update doorgevoerd binnen de bèta (nieuwste versie) van Beonder Forms, zodat je je werk nog efficiënter kunt uitvoeren. Het is nu onder andere mogelijk om tijdens het invullen van de vragenlijst onderdelen te dupliceren en alinea’s aan te brengen in toegevoegde tekstvelden. Naast de nieuwe functies hebben we ook een aantal verbeteringen doorgevoerd die het gebruiksgemak van de software verhogen. Je leest hier alles over in dit blogartikel.

Wat is de bèta?

Naast de standaardversie van Beonder Forms kunnen gebruikers de bèta activeren. Dit is een omgeving die je kunt gebruiken om de nieuwste functies van Beonder Forms te testen. De bèta is standaard geactiveerd voor een selecte groep gebruikers. Na een periode van enkele dagen worden de nieuwe functies en verbeteringen overgezet naar de standaardversie van Forms. Is de bèta niet standaard geactiveerd? Dan kun je dit ook handmatig doen via de instellingen.

 • Op het moment dat de bèta is geactiveerd ontvang je als gebruiker een melding via een pop-up. 

Voordelen van de bèta

 • Eerder toegang tot de nieuwste functies
 • Betere werking van de software
 • Deelnemen in de testfase
 • Mogelijkheid om feedback te geven
 • Wij kunnen nieuwe updates sneller doorvoeren

Wat zijn de nieuwe functies en verbeteringen in de bèta?

 • Performance verbeteringen: Het inladen van (ingevulde) opdrachten en het downloaden van vragenlijsten verloopt sneller.
 • Verbeterde validatie: Berekeningen worden sneller uitgevoerd, waardoor alle onderdelen tijdens een opdracht sneller worden afgevinkt.
 • Sneller opslaan: Tijdens het invullen van vragensets worden alle gegevens sneller opgeslagen, waardoor je direct verder kunt gaan met de overige onderdelen.
 • Verbeterde weergave actiepunten in preview: Tijdens het invullen van de vragensets kun je via de preview zien hoe het rapport ingevuld wordt. Het is nu mogelijk om een vragenset of actiepunt te openen door dit onderdeel te selecteren in de preview.
 • Berekeningen uitvoeren: Via het beheer kunnen beheerders waarden toekennen aan antwoordmogelijkheden (bijvoorbeeld scores). Het is nu ook mogelijk om gebruik te maken van eenvoudige rekensommen met +, – en *. Op basis van de ingevulde antwoorden tijdens een opdracht worden de berende waarden weer opgenomen in de template en het rekenblad.
 • Dupliceerbare onderdelen: Tijdens een opdracht is het nu mogelijk om velden en tabellen te dupliceren (mits dit ingesteld is door de beheerder).
 • Verzendknop zichtbaar: Na het invullen van alle vragensets kan een gebruiker de opdracht afronden via de verzendknop. Deze knop werd eerder pas zichtbaar nadat alle onderdelen waren ingevuld. Om onduidelijkheid te voorkomen, hebben we de verzendknop nu doorzichtig weergegeven op het moment dat afronden nog niet mogelijk is. Wanneer een gebruiker hierop klikt, verschijnt een pop-up in beeld met de uitleg dat alle onderdelen eerst volledig ingevuld moeten worden.
 • Enters invoervelden: Het is mogelijk om tijdens een opdracht tekst toe te voegen via een tekstveld. Voorheen was het niet mogelijk om alinea’s aan te brengen, doordat de enters niet overgenomen werden in het rapport. Dit is nu aangepast.

Continu verbeteren

Naast de nieuwe functies en verbeteringen binnen de bèta, worden in de standaardversie van Beonder Forms ook regelmatig kleinere verbeteringen doorgevoerd. Dit doen we op basis van de feedback van gebruikers die we ontvangen via ons feedbacksysteem. Deze werkwijze stelt ons in staat continu verbeteringen door te voeren.

Zorg dat je op de hoogte bent

Voor alle beheerders binnen een licentie is de bèta automatisch geactiveerd. Als beheerder van een licentie staat de nieuwste versie standaard ingesteld. Het is aan te raden deze versie te testen voor jouw specifieke vragenlijst(en), zodat je op de hoogte bent van de verbeteringen. Deze verbeteringen kun je weer communiceren naar de gebruikers binnen jouw licentie.

Wil je niet langer gebruiken maken van de bèta en terug naar de standaardversie?

Ga tijdens een opdracht naar instellingen (tandwieltje) > Kies ‘Terug naar de standaardversie’.

 

Meer blog berichten